Nieuw onderzoek

Artsen waarschuwen: verwardheid en vallen symptomen van corona bij ouderen

12 april 2020 20:55 Aangepast: 13 april 2020 09:34
Beeld © ANP

Plotseling vallen en verwardheid. Deze twee nog niet al te bekende symptomen, kunnen een teken zijn van een coronabesmetting bij ouderen. Dat blijkt uit een onderzoek van een groep artsen.

Omroep Brabant schrijft over het onderzoek dat staat gepubliceerd in het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde

Valpartij of flauwvallen

De groep artsen deed onderzoek naar een groep oudere coronapatiënten van een gemiddelde leeftijd van 83,5 jaar. 'Uit onderzoek van hun gegevens wordt duidelijk dat de COVID-19 bij kwetsbare ouderen ook kan beginnen met een acuut geriatrisch syndroom', schrijven de artsen.

Onder deze acuut geriatrische syndromen vallen: een delier (verwardheid), een valpartij, flauwvallen, dehydratie en acuut functieverlies.

Geen koorts

In het onderzoek wordt een 82-jarige mannelijke patiënt aangehaald. Hij had geen last van hoesten of koorts, maar bleek achteraf toch een coronabesmetting te hebben. De man viel wel plotseling uit zijn stoel. 

Met het onderzoek hopen de artsen dat er meer bekendheid komt voor de nog onbekendere klachten die corona bij ouderen kan veroorzaken. 

Tot nu toe zijn koorts, hoesten en kortademigheid de belangrijkste symptomen van Covid-19, de ziekte die het coronavirus veroorzaakt.

Dit is waarom we niet precies weten hoe dodelijk corona is

Hoe dodelijk is corona? Dat is niet precies te zeggen, legt verslagger Hans Schutte uit.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Op bezoek bij coronapatiënt? De verschillen zijn groot in ziekenhuizen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore