Ga naar de inhoud
Boetes uitgedeeld

Weer veel te druk in Bollenstreek, burgemeesters zijn teleurgesteld

De politie is druk met surveilleren. Beeld © Nils Rompen

Het is ook vandaag opnieuw druk in de Bollenstreek. Hoewel de wegen tussen de bollenvelden zijn afgesloten, zijn er toch veel mensen naartoe gekomen. De burgemeesters van Hillegom, Lisse en Teylingen laten weten teleurgesteld te zijn.

Op de rondwegen is het daardoor druk. Het gaat om automobilisten, fietsers, wandelaars en ook wat motorrijders die ondanks oproepen weg te blijven, toch zijn gekomen. Soms loopt het verkeer op wat stukken vast.

'Teleurgesteld'

Sommige mensen stoppen met de auto, maken een foto en proberen rond te lopen in de velden, zegt burgemeester Spruit van Lisse. "Sommige mensen doen alsof er niets aan de hand is, heel vervelend."

De burgmeesters van de Hillegom, Lisse en Teylingen  roepen nogmaals mensen op om thuis te blijven. "We snappen dat mensen graag naar de Bollenstreek komen in deze tijd. Maar het kan echt niet in deze coronacrisis. Blijf dicht bij huis. Die 1,5 meter is zo belangrijk. Wij zijn met elkaar verantwoordelijk voor het indammen van het virus en dat de gezondheidszorg aan iedereen de zorg kan blijven bieden die nodig is.’

Velden goed afgezet

De velden zijn volgens burgemeester Spruit inmiddels goed afgezet. De politie en handhaving houden mensen tegen. De situatie is volgens Spruit op dit moment redelijk onder controle. "Maar druk blijft het." Hoeveel boetes er zijn uitgedeeld, weet zij niet. "Hardnekkige mensen die echt niet weg willen, krijgen een boete", aldus de burgemeester.

"Volgend jaar is het weer tijd om naar de bollenvelden te komen. Voor onze gezondheid is het beter om dat nu niet te doen."  

Aantal
Lees ook:
Aantal patiënten op intensive care daalt met 33 naar 1358