Bovenop de kerk

Paasvuur Oirschot lijkt 'te echt' en moet stoppen na brandmeldingen

12 april 2020 00:04 Aangepast: 12 april 2020 00:07
Screenshot van een video van het paasvuur Beeld © Via twitter.com/gem_Oirschot

Het paasvuur dat vanavond te zien was op de St. Petrusbasiliek in Oirschot is na verschillende brandmeldingen gestopt. De meldkamer raakte overbelast, waarna het imitatievuur eerder dan gepland werd 'gedoofd'.

Automobilisten die over snelweg A58 langs de Brabantse plaats reden, konden de lichtshow bovenop de kerktoren aan de Markt niet van echt onderscheiden, meldt Eindhovens Dagblad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paasvuur in Drenthe dreigde over te slaan, bungalows ontruimd

Het imitatievuur werd in overleg met de gemeente en de brandweer verzorgd door een gespecialiseerd bedrijf. Het moest dienen al alternatief voor de kerkdienst die door de coronacrisis niet doorgaan.

'Troost getroffenen'

De gemeente had kort voor het doven van het vuur nog op Twitter laten weten dat 'het zogenaamde paasvuur brandt op de toren van onze Sint-Petrusbasiliek als teken van hoop'. En: "De muziek zal als eerbetoon klinken voor de mensen die voor zieken zorgen en als troost voor de getroffenen", als verwijzing naar de coronacrisis.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore