Confrontatie

Johan Derksen haalt uit naar ambassadeur VS en Trump: 'Onbeschaafde idioot'

08 april 2020 12:20
Johan Derksen aan tafel bij Jinek.

Dat voetbalanalist Johan Derksen geen blad voor de mond neemt, is inmiddels wel bekend bij Nederlanders. En nu heeft de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra dat ook ondervonden. Gisteravond haalde Derksen aan tafel bij Jinek uit naar Hoekstra en zijn president.

"Ik hoop wel dat hij (Hoekstra, red.) zich realiseert dat iedere weldenkende Nederlander Trump een onbeschaafde idioot vindt." Hoekstra schoot in de lach en was het duidelijk niet met hem mee eens. Hij zegt juist veel Nederlanders tegen te komen die Trump mogen en het met hem eens zijn.

Woordenwisseling

Johan Derksens uithaal volgde nadat Hoekstra's mening werd gevraagd over een woordenwisseling van Trump met een journalist. De journalist vroeg Trump naar een rapport geschreven door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid over een tekort aan coronatests. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump dreigt Amerikaanse bijdrage aan WHO te stoppen

Trump trekt de bevindingen in twijfel. De onderzoeker zou geen feiten presenteren, maar een mening. "Dit is dus typisch nepnieuws", zei de president tegen de journalist.

Opnemen

Hoekstra nam het bij Jinek op voor zijn president. "Ik ben blij dat de president elke dag vragen van journalisten behandelt, ook al is het soms in een vijandige omgeving. Hij blijft niet in zijn kantoor zitten. Soms beantwoordt hij de vragen, soms geeft hij kritiek."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Niet eerder zo veel coronadoden binnen 24 uur als in VS

Derksen nam daar geen genoegen mee. Hij zei nog dat hij begrijpt dat Hoekstra zijn president niet kan laten vallen. "Maar ik hoop wel dat hij zich realiseert dat iedere weldenkende Nederlander Trump een onbeschaafde idioot vindt."

Onjuist

Volgens Hoekstra is dat pertinent onjuist. Hij wijst erop dat veel Nederlanders juist de band met Amerika belangrijk vinden. Dat zie je volgens hem terug bij de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. "De hele dankbaarheid van de Nederlanders voor de Amerikanen is geweldig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore