Coronavirus

Britse premier Boris Johnson stabiel na tweede nacht op intensive care

08 april 2020 09:54
De Britse premier Boris Johnson. Beeld © AFP

De Britse premier Boris Johnson verkeert in stabiele toestand na een tweede nacht op de intensive care. Hij kreeg wel zuurstofondersteuning, zei onderminister van Volksgezondheid Edward Argar vandaag.

Johnson, die bijna twee weken geleden positief testte op het coronavirus, werd zondagavond in een ziekenhuis in Londen opgenomen omdat hij aanhoudend hoge koorts had en hoestte. Zijn toestand verslechterde maandag en hij werd met spoed naar een intensivecareafdeling gebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Productie mondkapjes in Nederland krijgt vorm'

De 55-jarige Britse leider kreeg zuurstofondersteuning, maar ligt niet aan een beademingsapparaat. Zijn plaatsvervanger, minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab, zei dat hij binnenkort weer aan het roer zou staan. "De premier is in een stabiele toestand, hij voelt zich goed en heeft een goed humeur", verklaarde Argar.

6000 doden

Johnson is voor zover bekend de eerste regeringsleider die vanwege het virus is opgenomen in het ziekenhuis. In Groot-Brittannië zijn vooralsnog bijna 56.000 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Bijna 6000 mensen stierven aan de gevolgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore