Ga naar de inhoud
Te weinig afstand

38 werknemers in bus Venlo bekeurd, bedrijf betaalt 15.000 euro boete

De politie beboete alle inzittenden van de bus. Beeld © politie

De politie heeft gisteren in Venlo alle 38 inzittenden van een bus een boete van 390 euro gegeven, omdat ze niet op anderhalve meter afstand van elkaar zaten. Het gaat om Oost-Europese glastuinbouwmedewerkers, die na een dag werken naar huis werden gebracht.

Volgens de werkgever, uitzendbureau Cova Personeelsdiensten in Venlo, waren de medewerkers vanwege een interne fout in één bus in plaats van twee bussen, gestapt. Het uitzendbureau zegt tegen RTL Nieuws dat zij alle boetes zullen betalen.

"Het gebeurde door een interne fout. De buschauffeur van de eerste bus vertrok te snel en wachtte niet op de tweede bus. Daarom stapte iedereen daarin. Toen heeft iemand ons aangegeven bij de politie en kregen ze allemaal boetes", vertelt eigenaar Asur Ozkul.

Politie
Lees ook:
Politie deelt 250 boetes uit voor overtreden coronamaatregelen

Verontwaardigd

"In plaats van dat ze de helft laten uitstappen, zodat die op een andere bus van ons kunnen stappen, geven ze iedereen een boete", zegt een verontwaardigde Ozkul.

"We hebben 750 mensen in dienst. We hebben allemaal bussen en chauffeurs gehuurd, en 10 extra leaseauto's ingezet. We zitten tot over onze oren in het werk. In plaats van dat de gemeente daar mee helpt, geven ze ons deze boetes."

'Jammer'

Het bedrijf betaalt alle boetes van hun medewerkers. Het gaat in totaal om 14.820 euro. Ozkul is teleurgesteld: "Dat vind ik heel erg jammer." Het bedrijf zelf kreeg geen boete.

Burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, zegt tegen De Telegraaf dat het een 'helder en duidelijk signaal is aan het bedrijf dat meerdere keren is gewaarschuwd maar geen actie heeft ondernomen'. "Onacceptabel", zegt Scholten.

Heb je corona? Dit zijn de ziekteverschijnselen:

04:24
Bron: RTL Nieuws