Maatregelen mogelijk

Burgemeesters bespreken overlast motorrijders

06 april 2020 12:32 Aangepast: 06 april 2020 12:33
Door het mooie weer gingen velen dit weekend naar buiten. Veel mensen wandelden, fietsten of reden op de motor. Beeld © ANP

Het viel gisteren veel mensen op: de grote aantallen motorrijders op de weg. Burgemeesters in het hele land gaan nu bekijken of ze maatregelen moeten nemen.

Het Veiligheidsberaad van de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's bespreekt vanavond of in het paasweekeinde extra gelet moet worden op groepen motorrijders. 

Afgelopen weekend klaagden veel mensen over overlast door motoren, met name op de rivierdijken en op de Posbank bij Rheden.

Grote groepen

De motorrijders zouden zich niet aan de geldende regels tegen het verspreiden van het coronavirus houden. Ze reden te hard in te grote groepen en verzamelden zich met meer dan drie mensen voor een tochtje.

RTL Nieuws corona-update

Antwoord op coronavragen

Hier lees je alle vragen en antwoorden terug van antwoorden op vragen van bezoekers over corona.

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging KNMV betwijfelt of motorrijders zich slecht aan de regels hebben gehouden. "Het is ook beeldvorming. Elk jaar zijn er veel klachten in de eerste mooie weekeinden, als motorliefhebbers weer op pad gaan", zegt het hoofd Verkeer en Rijopleidingen Arjan Everink van de belangenvereniging. "We zijn benieuwd naar exacte cijfers van het weekend."

Net als wandelaars

Volgens de KNMV hebben veruit de meeste motorrijders zich gehouden aan het advies om niet de weg op te gaan. "Maar net als onder wandelaars en wielrenners zijn er altijd mensen die niet verstandig zijn. Als nu alleen de motorrijders hard worden aangepakt, zullen we van ons laten horen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore