Ga naar de inhoud
Repatriëring

KLM haalt gestrande Nederlanders op uit Australië, Argentinië en Nieuw-Zeeland

Beeld © ANP

KLM begint vandaag met het terughalen van een groep Nederlanders vanuit Australië en Nieuw-Zeeland. Ook Nederlanders die vastzitten in Argentinië kunnen binnenkort mee op een vlucht van KLM.

Tot en met 10 april haalt KLM bijna 2000 Nederlanders terug uit Australië en Nieuw-Zeeland. Dat gebeurt in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Extra speciaal

Vanmorgen is de eerste repatriëringsvlucht uit Australië met ongeveer 300 mensen aan boord al geland op Schiphol. Zij zijn eerst met KLM-partner Malaysia Airlines naar Kuala Lumpur gevlogen. 

Ook is er vanochtend een vlucht met bijna 300 Nederlanders aan boord vertrokken vanaf Sydney. De verwachting is dat dit vliegtuig morgenochtend aan zal komen op Schiphol.

Britt
Lees ook:
Britt zit vast in Australië, maar wil naar uitvaart van opa die aan corona stierf

KLM noemt de repatriëringsvluchten extra speciaal: het is voor het eerst sinds 20 jaar dat er weer een KLM-toestel opstijgt vanaf het vliegveld van Sydney.

Argentinië

Ook Nederlanders in Argentinië die zich hebben geregistreerd als reizigers die naar huis willen kunnen binnenkort op het vliegtuig stappen. Passagiers kunnen mee op een vlucht van KLM op 7 april. 

'Air
Lees ook:
'Air France en KLM hopen op miljardenlening met staatsgarantie'

In een bericht van de Nederlandse ambassade in Buenos Aires staat dat mensen een bevestigingsmail krijgen als er voor hen een plek is gereserveerd.

De afgelopen weken heeft KLM vanwege het coronavirus al tienduizenden reizigers wereldwijd terug naar Nederland gebracht.

Vervroegd afscheid door corona:

01:13
Het iconische toestel gaat vervroegd met pensioen bij KLM vanwege de coronacrisis.