Covid-19

1360 coronapatiënten op intensive care, 36 meer dan vrijdag

04 april 2020 16:34 Aangepast: 05 april 2020 07:06
Een ziekenhuismedewerker treft voorbereidingen op een ic-afdeling. Beeld © ANP

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is zaterdag met 36 gestegen naar 1360. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

De afgelopen dagen zag voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg het aantal opnames minder snel stijgen dan vorige week, zegt hij. "De social distancing lijkt te werken. Het is dus heel belangrijk om dat voort te zetten."

Miniatuurvoorbeeld
Volg het laatste nieuws via ons liveblog:

Eerste coronabesmetting op Terschelling

Van de Nederlandse coronapatiënten op de ic liggen er 17 in Duitsland. 33 Duitse ziekenhuizen hebben zich inmiddels bereid verklaard om Nederlandse patiënten op te nemen. Kuipers: "We hebben momenteel voldoende aanbod aan ic en niet-ic-bedden. Dat is geruststellend."

De afgelopen 24 uur zijn er 61 patiënten verplaatst van de ene regio naar de andere regio. Daarvan waren 47 mensen ic-patiënten. 3 van hen gingen naar Duitsland.

Op schema

Voor patiënten die geen coronavirus hebben maar wel ic-zorg behoeven, zijn er 510 bedden beschikbaar. Kuipers: "We liggen nog altijd op schema met het aantal beschikbare bedden, en we zien op dit moment het aantal opnames minder snel stijgen. We hopen dat dit zo doorzet. Van groot belang is dat iedereen het huidige social distancing-beleid blijft volgen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore