Ga naar de inhoud
Storm van kritiek

Topman RUMAG stapt op na kritiek Lubach

Thijs van der Heide legt per direct zijn functie neer als topman van RUMAG. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Het merk was deze week negatief in het nieuws nadat het in 'Zondag met Lubach' flink onderuit was gehaald.

"De afgelopen periode is er veel gebeurd en veel gezegd. In deze periode heb ik de impact van sommige uitlatingen verkeerd ingeschat", stelt Van der Heide in een verklaring.  

'Behoorlijk tekort geschoten'

De nieuwe directie van RUMAG is van mening dat het bedrijf 'behoorlijk tekort is geschoten' in het omgaan met de kritiek die de afgelopen week is geuit. "RUMAG is brutaal, erg brutaal en soms te brutaal. Als je kritiek hebt op anderen, moet je zelf ook met kritiek kunnen omgaan."

Hallmark
Lees ook:
Hallmark haalt RUMAG-collectie offline na kritisch Lubach-item

Het bedrijf kwam flink onder vuur te liggen nadat het afgelopen zondag flink op de hak werd genomen bij 'Zondag met Lubach'. De werkwijze van RUMAG werd onder de loep genomen: het bedrijf verdient vooral geld met de verkoop van t-shirts en koffiemokken met daarop grappige teksten.

Gekopieerd van internet

Alleen blijken al die teksten te zijn gekopieerd van internet. 'Juridisch een grijs gebied', noemde Van der Heide de beschuldigingen van plagiaat al eens eerder.

RUMAG
Lees ook:
RUMAG stopt met de verkoop van Meiland-quote kleding

Zondag met Lubach richtte zijn pijlen op RUMAG, omdat het, volgens het televisieprogramma, met deze werkwijze nu ook probeert geld te verdienen aan de coronacrisis, door speciale t-shirts te verkopen voor het Rode Kruis, maar daar zelf per t-shirt flink wat aan over te houden. RUMAG ontkende die aantijging en sprak van 'karaktermoord'.

Bekijk het item uit Zondag met Lubach hieronder:

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl