Ga naar de inhoud
Bij Jinek

Zo klinkt het speciale coronalied waar 100 artiesten, BN'ers en influencers aan werkten

Trijntje Oosterhuis en Jeroen van der Boom deden ook mee

Gisteravond is het zogenoemde 'coronalied' bij Eva Jinek gepresenteerd. Er werkten meer dan 100 Nederlandse artiesten, influencers en BN'ers aan mee.

Aan het nummer 'Zon' werkte een divers lijstje mensen mee. Onder anderen Edsilia Rombley, Gordon, Leontien Borsato, Yolanthe Cabau, Martijn Krabbé  en Danny Blind zongen vanuit huis mee.

En zo klinkt het:

#coronalied

Het lied werd samengesteld en geproduceerd door Han Kooreneef, Luc Weegels, Joost Jellema en Jeroen Rombouts van Music Mates. Ze maakten het nummer voor de actie #zingcoronadewerelduit.

Zon werd op social media omgedoopt tot 'coronalied'. Vooraf was het lied al omstreden. Boze twitteraars lieten voor het lied was uitgekomen weten dat ze vonden dat BN'ers beter op een andere manier iets konden doen in de coronacrisis dan het zingen van een liedje waardoor ze vooral zelf aandacht krijgen.

Ellie Lust benadrukte vanuit de studio in Jinek nogmaals dat iedereen belangeloos meewerkte aan het lied. Tegen de critici zei ze: "Neem nog een augurk en slaap verder."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Op de radio

"#zingcoronadewerelduit wil hiermee een collectief en positief gebaar maken naar iedereen in Nederland. Zij die buitenshuis werken. Zij die thuiswerken. Of die thuis zitten. Afwachten. Alleen. Met partner. Met het gezin. Met de hond of met collega's. Het liedje is een ode ter ondersteuning aan elkaar", aldus de initiatiefnemers.

Chantal
Lees ook:
Chantal Janzen steekt de draak met BN'ers en hun 'coronaliedjes'