Ga naar de inhoud
'Geschokt' om diefstal

Gestolen Van Gogh is op de internationale lijst van Interpol gezet

De Lentetuin van Vincent van Gogh (1884)

Het schilderij Lentetuin van Vincent van Gogh, dat is gestolen uit museum Singer Laren, is op de internationale lijst van gestolen kunstwerken van Interpol gezet.

Dat maakte de politie Gooi en Vechtstreek bekend.

Schilderij
Lees ook:
Schilderij Vincent van Gogh gestolen bij kunstroof uit museum Singer Laren

Het korps doet onderzoek naar de diefstal met meerdere specialisten, zoals forensische onderzoekers, de tactische recherche en kunstroofexperts van de landelijke recherche.

Kunsthandelaren moeten zich ervan bewust zijn dat het werk is gestolen, stelt de politie in een Engelstalig persbericht.

'Enorme emotionele impact'

De burgemeester van de gemeente Laren, Nanning Mol, reageert geschrokken op de diefstal van een schilderij van Vincent van Gogh uit museum Singer Laren. De burgemeester heeft vandaag overlegd met de politie en de museumdirectie over de kunstroof.

"Ik ben geschokt door deze inbraak, juist nu ook Singer door de coronamaatregelen in een kwetsbare en onzekere tijd zit", reageert Mol. "Een gebeurtenis als deze heeft niet alleen materiële schade, het heeft ook een emotionele impact."

Sterkte

Mol hoopt dat getuigen zich melden en de politie voorziet van zo veel mogelijk camerabeelden van beveiligingscamera's die mogelijk iets hebben geregistreerd rond 03.15 uur, het tijdstip van de kunstroof.

"De politie is nu volop bezig met het onderzoek. Ik wens de directie en alle medewerkers van Singer sterkte toe."

'Kunstroof
Lees ook:
'Kunstroof Singer Laren doet denken aan diefstal uit Van Goghmuseum'

Verjaardag

De diefstal van het schilderij valt samen op de geboortedag van Vincent van Gogh, de kunstschilder werd op 30 maart in 1853 geboren in Zundert. Het ontvreemde werk Lentetuin schilderde hij in 1884 in de pastorietuin van zijn ouders in Nuenen.

Bron: RTL Nieuws / ANP