Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Overheidssteun

Noodloket voor ondernemers draait 'net aan' na storing

29 maart 2020 11:44 Aangepast: 02 april 2020 13:23
Sommige ondernemers proberen toch aan inkomsten te komen. Beeld © ANP

Het noodloket voor ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis, is dit weekend getroffen door een storing. Maar inmiddels draait de site weer 'net aan'. Dat heeft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken gezegd in televisieprogramma WNL Op Zondag.

Keijzer roept ondernemers op om momenteel alleen een aanvraag voor overheidssteun in te dienen als ze de hulp nu direct nodig hebben. Keijzer benadrukt dat het aanvragen van steun in ieder geval nog tot ver in juni mogelijk is.

Meer bedrijven in aanmerking

Gisteren werd al bekend dat meer bedrijven in aanmerking komen voor de noodregeling van het ministerie van Economische Zaken. Een deel van de getroffen bedrijven dreigde buiten de boot te vallen. Daarom is besloten dat ook winkeliers en ondernemers in de non-food sector nu onder de regeling vallen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Noodloket ondernemers open: krijg jij 4000 euro?

Gedupeerde ondernemers kunnen onder meer aanspraak maken op een eenmalige tegemoetkoming van netto 4000 euro. Toch wil Keijzer te hoge verwachtingen over het effect van alle overheidssteun temperen. "We kunnen niet iedereen helpen", vreest ze. Dat betekent volgens haar dat de overheidsmaatregelen waarschijnlijk niet kunnen voorkomen dat er bepaalde bedrijven gaan omvallen.

Lokale winkeliers

De staatssecretaris deed daarnaast een oproep aan Nederlanders om komende tijd lokale winkeliers niet te vergeten. Veel van hen krijgen nu amper klanten over de vloer, onder meer omdat mensen eigenlijk alleen nog maar hoognodige boodschappen doen in de supermarkt.

"Je mag wel een ommetje maken", zegt Keijzer. "Je mag een boodschap doen. Doe dat dan bij de lokale ondernemer, zodat die het hoofd boven water houdt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verkeerde code of net tussen wal en schip: noodloket dicht voor deze ondernemers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore