Drukte verwacht

Natuurmonumenten: mountainbikepaden zijn alleen voor geoefende mountainbikers

27 maart 2020 19:26

Natuurmonumenten doet een opmerkelijk oproep aan het begin van het weekend: Blijf van de moutainbikepaden af als je niet kunt mountainbiken.

Maar ook al klinkt de oproep als een enorme open deur, het is wel degelijk nodig merkt de organisatie. De afgelopen dagen werden er zelfs ouders met kleine kinderen op hun kinderfietsjes gespot op de mountainbikepaden.

Smal en uitdagend

En die zijn toch echt alleen bedoeld voor geoefende offroad-fietsers. Ze zijn smal waardoor er weinig ruimte is om in te halen en bovendien uitdagend aangelegd. 

Coronahahaha: waarom maken we coronagrappen?

Communicatiewetenschapper Mark Boukes van de UvA en hoogleraar sociologie Giselinde Kuipers van de KU Leuven verzamelen coronahumor om het te onderzoeken. Waarin verschillen landen hierin? En wat is eigenlijk de functie van coronahumor?

Natuurmonumenten vindt het nodig om voor het weekend deze waarschuwing te doen uitgaan, omdat ze bang zijn dat er opnieuw veel dagjesmensen trekken naar de natuurgebieden, na een week in huis opgesloten te hebben gezeten.

Nu alle activiteiten en uitgaansgelegenheden in de coronacrisis geannuleerd of gesloten zijn, is een tochtje naar de natuur voor veel mensen nog het enige uitje. 

Boswachters grijpen in

Als het te druk wordt in bepaalde gebieden, zullen de boswachters ingrijpen. Uit voorzorg zijn ook al maatregelen getroffen: zo zijn sommige uitkijktorens gesloten en geldt eenrichtingsverkeer op sommige drukke paden. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore