Coronaruzie

Ruzie in Brabantse supermarkt: man houdt geen afstand, vrouw wordt boos

27 maart 2020 13:35 Aangepast: 27 maart 2020 17:28
De video, waarop de ruzie te zien is, gaat rond op sociale media.

Een filmpje van een coronaruzie in een Brabantse supermarkt gaat rond op sociale media. Een vrouw werd gisteren in een supermarkt in Rijsbergen boos, omdat een man geen anderhalve meter afstand hield. De man accepteerde dat niet, en gooide een zak potgrond op haar.

"Het doen ons allemaal heel veel", zegt Cees van Eekelen tegen RTL Nieuws. Van Eekelen is de eigenaar van de Plus-supermarkt in het Brabantse Rijsbergen. Hij is erg geschrokken van wat er in zijn supermarkt is gebeurd. 

'Hij komt er nooit meer in'

"Die man komt er echt nooit meer in bij ons", zegt Van Eekelen. "Zoiets accepteren wij gewoon niet."

Op het filmpje is te zien dat een oudere vrouw haar boodschappen wil afrekenen, maar dat er steeds een man achter haar doorloopt. Hij houdt zich daarmee niet aan de regels die gelden in de supermarkt: iedereen moet anderhalve meter afstand houden van elkaar en bij de kassa's moet je wachten achter een rood-wit lint tot je aan de beurt bent.

Vrouw valt hard op de grond

De vrouw zegt daar daarom iets van, maar de man accepteert dat niet. Nadat de vrouw een schopbeweging had gemaakt richting de man, gooide hij de potgrond die hij in zijn handen heeft, op de vrouw. Zij valt hierdoor op de grond.

Miniatuurvoorbeeld
Volg het liveblog:

Politiedrone met speaker op het strand: 'Hou afstand'

Supermarkteigenaar Van Eekelen zegt dat hij in middels bij de vrouw is langs geweest. "We hebben, natuurlijk op afstand, een gesprek gevoerd. Het gaat gelukkig naar omstandigheden goed met haar."

Blauwe plekken

Volgens het Brabants Dagblad, die de partner van de vrouw heeft gesproken, heeft ze wel veel blauwe plekken.

Wat kun je doen als een ander zich niet aan de regels houdt?

Die vraag legden we eerder voor aan straatcoach Jim uit Lingewaard. Hij komt tijdens zijn werk regelmatig in situaties waarbij hij anderen moet aanspreken op hun verantwoordelijkheid en acties.

"Wij zeggen altijd: benader mensen zoals je zelf ook benaderd wil worden", vertelt hij. "Dus rustig en met respect. Ga het gesprek aan, stel vragen en neem elkaar ook serieus. Als je al meteen boos wordt, zet de ander ook meteen de aanval in. Daar gaat het vaak mis." 

Vooral tussen volwassenen en jongeren gaat het vaker fout, ziet Jim. "Als jongeren worden aangesproken op hun gedrag, gedraagt die ander zich in de ogen van de jongeren als een bemoeial. Vaak gaat het op een belerende toon, daar zijn ze niet van gediend. Vaak hebben ze zelf ook niet door dat ze iets verkeerd doen en dan krijg je een grote mond."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore