Coronacrisis

Haagse Markt per direct gesloten vanwege drukte

25 maart 2020 16:02 Aangepast: 25 maart 2020 18:32
De Haagse Markt maandagmiddag. Beeld © ANP

De Haagse Markt is per direct dicht. De gemeente heeft de markt gesloten vanwege het gevaar dat het coronavirus zich verspreidt onder bezoekers en kooplui.

Mogelijk kan de markt morgen beperkt opengaan voor kraampjes waar voedsel wordt verkocht 'met beperkte toegang en strakke handhaving'.

De Haagse Markt is de grootste onoverdekte warenmarkt in Nederland.

Haagse Markt ontruimd: bezoekers hielden te weinig afstand

Het was te druk geworden, waardoor de verplichte afstand van twee meter niet gerespecteerd werd.
Miniatuurvoorbeeld
Liveblog:

Ziekenhuis Tilburg: twintig van de eerste honderd patiënten overleden

Geen anderhalve meter afstand

De markt mocht de afgelopen dagen openblijven, omdat veel mensen er hun dagelijkse boodschappen deden. "Het leek dat mensen zich afgelopen dagen beter aan de richtlijnen hielden, maar vandaag hield het winkelend publiek te vaak geen anderhalve meter afstand. De veiligheid en volksgezondheid staan voorop en daarom wordt de markt tot nader order gesloten", meldt de gemeente.

Vanochtend meldde directeur Jaap van Dissel van het RIVM een voorzichtige afname in de verspreiding van het coronavirus. Hij voegde daar wel een waarschuwing aan toe. Namelijk dat alle ontwikkelingen erg gevoelig zijn voor de mate waarin mensen zich aan de maatregelen houden die door het kabinet zijn afgekondigd.

RIVM: 'Groei coronapatiënten lijkt af te vlakken'

"De exponentiële groei is waarschijnlijk tot staan gebracht. Het is gevoelig voor gedrag, maar vooralsnog is er een positieve trend", aldus Van Dissel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore