Nog niet naar Tokio

Fans van Spelen vallen in zwart gat: 'Had al 5000 euro uitgegeven'

24 maart 2020 19:13 Aangepast: 24 maart 2020 19:19
Humprey had al voor duizenden euro's uitgegeven

Ze zagen het al aankomen, maar dat de Olympische Spelen dit jaar écht niet doorgaan, is toch even slikken voor sportfans Leo en Humprey. "Het besluit is volkomen begrijpelijk, maar ik val wel een beetje in een zwart gat."

Het IOC heeft het grootste sportevenement ter wereld, dat van 24 juli tot en met 9 augustus in Tokio zou plaatsvinden, verplaatst naar volgend jaar. Fans Leo en Humprey zagen het al aankomen. 

Leo (52): 'Eindelijk die duidelijkheid'

Hij ging in 1992 te voet naar de Spelen in Barcelona en in 2000 fietste hij naar Sydney. Hij deed er een jaar over. Als er iemand fan is van de Olympische Spelen is Leo Jansen het wel. En dan krijg je dat nieuws waarvan je stiekem wist dat het zou komen. "Een grote verrassing is het niet", erkent ook Leo.

Hij heeft nu ook eindelijk die langverwachte duidelijkheid. "Je gedachten zijn nu toch wel ergens anders dan bij de sport." Leo had al twee hotels in Tokio geboekt. "Van eentje krijg ik het geld wel terug, van de ander is het onduidelijk." Vliegtickets had-ie gelukkig nog niet vanwege die onzekerheid. 

Extra sparen

Toch droomde hij al van grootste finales, zoals die van de Nederlandse handbalvrouwen. "Om zo'n finale live mee te maken, is zo geweldig joh!."

Hij moet nu langer wachten. "En dus moet ik een zwart gat zien te overleven", constateert hij. Wat hij gaat doen? "Ik weet nog niet zo goed. Werken denk. Ik werk als koerier. Godzijdank kan ik lekker buiten werken, als een van de weinigen. Kan ik extra sparen voor volgend jaar. Dan ben ik er bij hoor."

 

Humprey had al voor duizenden euro's uitgegeven Humprey had al voor duizenden euro's uitgegeven

Humphry 36): 'Dan maar rondreis Japan' 

De vliegtickets waren al geboekt, het appartement al maanden vastgelegd en hij had al twintig tickets voor wedstrijden binnengeharkt. Humprey van Asdonck moest dus wel even slikken toen vandaag het definitieve nieuws bekend werd: geen Spelen dit jaar. 

Natuurlijk, hij had dolgraag de handbaldames live willen zien. "Maar ik zag het natuurlijk wel aankomen. Los van de gezondheid  is het vanuit sportief oogpunt ook niet meer te verkopen om het evenement door te laten gaan. Niet alle sporters hebben de gelijke kansen om zich voor te bereiden. Je krijgt een oneerlijk speelveld."

Negatief reisadvies

De sportfanaat was al maanden bezig met het sparen van tickets. "Ik heb al zo'n 5500 euro uitgegeven voor tickets en hotels en zo." Die tickets voor wedstrijden kan hij waarschijnlijk gewoon houden. Maar wat er met zijn vliegtickets gaat gebeuren, is onduidelijk.

"Als er geen negatief reisadvies meer is, ga ik maar naar Japan toe denk ik. Een beetje het land verkennen. En dan volgend jaar weer terug: voor de Spelen. Nu al zin in!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Olympische Spelen van Tokio uiterlijk in zomer 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore