Werkbezoek

Koning Willem-Alexander bezoekt hulpverleners Tilburg

24 maart 2020 17:33 Aangepast: 24 maart 2020 17:41
De koning tijdens zijn werkbezoek aan de GGD in TIlburg vandaag. Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag met eigen ogen gezien hoe in Noord-Brabant wordt gestreden tegen het coronavirus. De koning bracht een werkbezoek aan de GGD in Tilburg, die op 27 februari de eerste coronabesmetting in Nederland constateerde.

Willem-Alexander sprak onder meer met deskundigen over de verschillende fasen in de aanpak van de uitbraak. Hij kreeg een toelichting op de procedures die artsen en verpleegkundigen van de GGD moeten volgen.

Callcenter 

Vervolgens schoof de koning aan in het callcenter van de GGD. Daar sprak hij de medewerkers over de vragen zij krijgen over het coronavirus en luisterde kort mee met een aantal gesprekken.  

De koning tijdens zijn werkbezoek. De koning tijdens zijn werkbezoek.

Tot slot ging de koning in gesprek over de samenwerking binnen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en de provincie in de bestrijding van corona. Willem-Alexander sprak met vertegenwoordigers van de GGD, brandweer, politie en enkele nauw betrokken bestuurders.  

Koning roept Nederlanders op elkaar te steunen

Vorige week vrijdag sprak de koning het land toe tijdens een zeldzame speech.

Sociale onthouding

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zeiden vorige week al hun geplande werkbezoeken af om een periode van sociale onthouding in acht te nemen. Aanleiding daarvoor was de vaststelling van meerdere corona-besmettingen in het Oostenrijkse Lech waar het koninklijk gezin onlangs wintersport vierde. De periode van afstand houden liep afgelopen zaterdag af.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore