Minder harde stijging

405 mensen met coronavirus op intensive care

22 maart 2020 21:21 Aangepast: 22 maart 2020 22:01

Op dit moment liggen er 405 mensen met Covid-19 op de intensive care-afdelingen in Nederlandse ziekenhuizen. Dat meldt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care zojuist.

Dat zijn er 51 meer dan gisteren. Daarmee lijkt het erop dat er vandaag minder patiënten op de ic zijn bijgekomen dan een dag eerder.

Ic-arts: 'We zijn klaar om 1000 coronapatiënten op te vangen'

Diederik Gommers, van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care licht toe of de ic's in Nederland klaar zijn voor alle toekomstige coronapatiënten.

Omdat nog niet duidelijk is of en zo ja hoeveel mensen er de afgelopen 24 uur zijn ontslagen van een ic-afdeling of zijn overleden, is dat niet met zekerheid te stellen. Gisteren steeg het aantal coronapatiënten op de ic's in ieder geval een stuk harder: toen met 73 in 24 uur tijd.

Belangrijk

Het aantal opnames op ic's is waarschijnlijk het voornaamste cijfer dat door het RIVM en de regering in de gaten wordt gehouden. Alle maatregelen zijn er momenteel op gericht om te zorgen dat de ic's in Nederland niet overlopen, maar de drukte aankunnen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RIVM: 30 doden in afgelopen 24 uur, 637 nieuwe vastgestelde besmettingen

Daarom wordt vooral geprobeerd de verspreiding van het virus te vertragen, zodat de ic's meer tijd krijgen. De NVIC noemt het aantal beschikbare bedden momenteel 'voldoende'.

179 mensen overleden

Het RIVM maakte zondagmiddag bekend dat inmiddels 179 mensen in Nederland overleden zijn aan de gevolgen van het coronavirus. De organisatie gaat ervan uit dat meer mensen besmet zijn met het coronavirus dan nu bekend is. Niet iedereen wordt meer getest.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore