Ga naar de inhoud
Mogelijk coronamedicijn

Politie bewaakt medicijnfabriek in Zeewolde

De medicijnfabriek in Zeewolde. Beeld © Google Maps

De politie in Zeewolde bewaakt de medicijnfabriek Ace Pharmaceuticals. Het bedrijf zou een medicijn maken dat het coronavirus kan onderdrukken.

"Er is een verdachte situatie bij het pand", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTL Nieuws. "Daarom is een verhoogde alertheid en zijn we zichtbaar aanwezig met politiewagens."

De woordvoerder kan niet zeggen wat die verdachte situatie is, wel dat ze al sinds vanochtend aanwezig zijn met verschillende auto's.

Massaal op zoek naar medicijn tegen corona

01:24
Wetenschappers gaan met man en macht de strijd aan met het coronavirus. Een echt vaccin is er nog niet. Maar op veel plekken wordt gezocht naar oplossingen.

Medicijn tegen corona

Volgens Omroep Flevoland zou het bedrijf het medicijn chloroquine maken, dat de ziekmakende effecten van het coronavirus kan onderdrukken. Het medicijn is daarom opgenomen in het voorlopig behandelplan van het RIVM.

Chloroquine is van oorsprong ontwikkeld tegen malaria. Inmiddels is het middel getest op een aantal coronapatiënten in China. Zij knapten sneller op dan patiënten die het medicijn niet kregen.

Nederlandse
Lees ook:
Nederlandse wetenschappers claimen vondst antilichaam tegen corona
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Bron: RTL Nieuws / ANP