Besluit burgemeester

Wegen naar kustplaatsen afgesloten met dranghekken: 'Helaas is het nodig'

22 maart 2020 15:50 Aangepast: 22 maart 2020 16:03
Met borden en hekken worden strandbezoekers geweerd. Beeld © ANP

Diverse wegen naar kustplaatsen in ons land zijn afgesloten. Onder andere de gemeente Noordwijk plaatste dranghekken om de grote meute strandbezoekers te stoppen. Ook de wegen naar de stranden van Rockanje en Oostvoorne zijn afgesloten.

Burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk riep na grote drukte gisteren mensen op om vandaag niet naar het strand te komen. Maar vanwege het mooie weer gaven veel mensen geen gehoor aan haar oproep.

Dat kan echt niet

"Veel inwoners en ondernemers hebben gezien dat onze bezoekers de richtlijnen niet naleefden. Dat kan echt niet", zegt Verkleij. 

"Volksgezondheid en het indammen van corona hebben echt alle prioriteit. We nemen onze verantwoordelijkheid als overheid omdat we gezien hebben dat recreanten dat niet doen. Het is helaas nodig."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politici richten zich tot Nederland: 'Houd afstand', en 'Doe effe normaal'

'Te veel mensen, te dicht op elkaar'

Zaterdag bleek dat er op de boulevards en bij de afhaalpunten in onder andere Noordwijk sprake was van 'onverantwoord gedrag', zo valt erop de site van de gemeente Noordwijk te lezen. Er waren te veel mensen die vaak ook te dicht op elkaar liepen of stonden.

Vanochtend hebben de meeste strandpaviljoenhouders zelf hun afhaalpunt al gesloten

In Zandvoort staan waarschuwingsborden. In Zandvoort staan waarschuwingsborden.

'Kom niet naar het strand'

Ook in Zandvoort werden dagjesmensen opgeroepen om vooral niet naar het strand te komen.  "Een groot deel van de dag stonden er files richting de badplaats", zei Zandvoorter Leo Miezenbeek tegen RTL Nieuws.

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) deed vrijdag al een oproep aan toeristen om niet naar Zeeland te komen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore