Dringend

Noodoproep Natuurmonumenten: ga niet naar natuurgebied, blijf thuis

22 maart 2020 12:04 Aangepast: 22 maart 2020 12:20
In het Bloesempark in Amsterdam liepen mensen te dicht op elkaar. Beeld © Julie Hrudova

Een dringende noodoproep van Natuurmonumenten: kom niet meer naar natuurgebieden toe. Ga naar huis. "Onze gebieden worden overspoeld."

De organisatie laat weten het 'niet meer verantwoord' te vinden. Er zouden in de bossen en natuurgebieden van de organisatie 'duizenden bezoekers' rondlopen. 

Geen gehoor

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer waarschuwden vrijdag al dat recreanten rustige plekken moesten opzoeken en afstand tot elkaar moesten bewaren. 

Maar veel mensen blijken daar toch geen gehoor aan te geven.

Maling

Op twitter berichtten vrijdag en gisteren boze boswachters en andere natuurbeheerders over wandelaars en fietsers die ondanks alle waarschuwingen toch in groepjes de natuur in trokken, en op die manier veel te dicht bij elkaar kwamen. De anderhalve meter afstand zoals dat wordt georganiseerd, was voor al die mensen niet te hanteren. 

Een woordvoerder van politievakbond ACP zei: "Een deel van Nederland heeft maling aan social distancing. Neem agenten die je daarop aanspreken serieus."

NL-alert gekregen

Nederlanders hebben vanochtend ook een zogenoemd NL-alert-bericht gekregen van de Rijksoverheid. Daarin worden ze opgeroepen de adviezen van de overheid op te volgen en 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

"Blijf thuis", staat ook in dat sms-bericht. "Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona."

De oproep om afstand te houden is ook in het Engels geschreven.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore