'Denk aan elkaar'

Patricia en Alette brengen tulpen en rozen naar eenzame ouderen

22 maart 2020 11:51 Aangepast: 22 maart 2020 15:11
Patricia en Alette met de tulpenboer. Beeld © Privéfoto

Gelukkig zijn er in deze onzekere coronatijden ook mensen die het beste van de situatie maken. Vandaag het tweede initiatief uit de serie 'Dit doen Nederlanders voor elkaar': Patricia en Alette brengen tulpen naar eenzame ouderen en ondernemers.

"We zouden eerst een paar tulpen naar ouderen brengen, maar op een ochtend werd ik wakker en dacht ik: dit moet ik groter aanpakken", zegt Patricia Mollema (30).

Samen met Aletta Mulder (24) kwam ze op het idee om 500 tulpen en 30 rozen naar ouderen te brengen. "De tulpen kregen we van een tulpenboer en de rozen van de Tuinland in Assen."

Coronaschade voor bloemensector loopt op: 2 miljard euro

De sierteelt lijdt grote schade door het coronavirus. De sector gaat nu uit van een schade post van ongeveer 2 miljard euro. Veel bloemen kunnen niet meer worden geëxporteerd, omdat landen hun grenzen hebben gesloten.

Veiligheid

Bij ieder bosje tulpen of rozen stopten Aletta en Patricia een briefje met een lieve boodschap erop. Vervolgens leenden ze twee bolderkarren voor de bloemen en gingen ze de straat op. De reacties waren overweldigend. "Echt geweldig. Mensen wilden graag weten waarom wij dit deden. Dan zeiden wij dat alles zo negatief is de laatste tijd, je moet elkaar er doorheen helpen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Een concert in je eigen buurt: 'Iedereen doet mee vanuit de voordeur'

Natuurlijk denken ze aan hun eigen veiligheid. "Voordat we op stap gingen, hebben we goed onze handen gewassen en we hebben de hele tijd handschoenen gedragen."

Bij het neerleggen van de bloemen dachten ze ook aan de gezondheid van anderen. "We hebben steeds de bloem voor de deur neergelegd en dan aangebeld. Hierdoor hielden we genoeg afstand", zegt Patricia.

Tulpen in de achterbak. Tulpen in de achterbak.

Ondernemers

Nadat de ouderen een bosje bloemen hadden gekregen, waren de tulpen nog niet op. "Toen bedachten we dat de ondernemers in de stad ook hard geraakt worden door de crisis. Daarom zijn we Assen ingegaan en hebben de overige tulpen uitgedeeld aan de ondernemers. Ook hier waren de reacties super. Eén vrouw wilde ons zelfs een knuffel geven. Maar dat mag natuurlijk niet, daarom deed ze dat maar van een afstand en heeft ze een leuk bericht op Facebook gezet."

Patricia heeft een boodschap voor alle Nederlanders: "Denk aan elkaar. Als je een buurvrouw ziet die niet meer naar buiten kan, vraag dan aan haar wat je voor haar kunt doen. Of zwaai eens naar binnen bij mensen, dan zie je ze glimlachen. Kijk naar een ander, we moeten het samen doen in deze crisis."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit virus verslaan we samen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore