Bedreigend

'Coronahoesters' vallen politie lastig: 'Het maakt ons woest'

21 maart 2020 21:22

Politiechefs beklagen zich over verdachten die opzettelijk agenten in het gezicht hoesten. Verschillende agenten zijn de afgelopen 24 uur lastiggevallen door 'coronahoesters'. "Het maakt ons woest", zegt korpschef Hanneke Ekelmans.

De verdachten zeggen dat ze corona hebben, zegt korpschef Hanneke Ekelmans van de eenheid Zeeland West-Brabant op Twitter. "Getest worden de verdachten niet, dat begrijp ik, maar de collega’s zitten nu met de onzekerheid."

Maling aan social distancing

Ook politievakbond ACP klaagt dat politiemensen die grote risico's nemen in het contact met eventuele coronapatiënten, niet altijd worden gerespecteerd.

Een woordvoerder van de vakorganisatie laat weten: "Reanimaties en aanhoudingen: het werk blijft doorgaan. Tegelijkertijd heeft een deel van Nederland maling aan social distancing. Neem agenten die je daarop aanspreken serieus."

Eerdere 'coronahoesters' kregen gisteren celstraffen voor het opzettelijk in het gezicht hoesten van agenten. 

Zo kreeg 23-jarige man uit Noordwijkerhout tot tien weken cel omdat hij twee agenten opzettelijk in hun gezicht heeft gehoest. Daarbij riep hij dat hij het coronavirus had. Een 49-jarige vrouw uit Utrecht kreeg een gevangenisstraf vam vier weken opgelegd voor een soortgelijk incident. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van der Valk bouwt kamers om tot verloskamer om ziekenhuis te ontlasten

RTl Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore