Ga naar de inhoud
Meer weerstand

Voedingscentrum: extra vitamine D helpt als je niet naar buiten kunt

Het Voedingscentrum adviseert mensen die in deze coronacrisis helemaal niet meer buiten komen, extra vitamine D te slikken. Normaal gesproken is dat voor de meeste mensen niet nodig, maar met steeds dringender oproepen om binnen te blijven verandert dat.

Het Voedingscentrum wijst erop dat de meeste mensen die gezond eten en dagelijks 15 tot 30 minuten buiten komen, genoeg vitamine D binnenkrijgen. En je verhoogt je weerstand niet door nóg meer binnen te krijgen.

Kwartier daglicht

Maar met het steeds dringender advies om zoveel mogelijk binnen te blijven, zullen er mensen zijn die dat kwartier daglicht niet halen. Dan helpt vitamine D wel degelijk je weerstand te verhogen, zegt het Voedingscentrum.

Lentedip:
Lees ook:
Lentedip: als je totaal niet blij wordt van naar buiten gaan

Voor dat kwartier daglicht is het overigens zeker niet noodzakelijk om een boswandeling te maken. Op je balkon zitten, of desnoods voor je open raam, is ook genoeg. Het Voedingscentrum benadrukt dat ook zij adviseren de adviezen van het RIVM te volgen.

Houdt virus niet tegen

Daarmee is overigens niet gezegd dat vitamine D het coronavirus buiten de deur houdt. Daarvoor is geen wetenschappelijk bewijs. Dat het de weerstand bevordert, is wel bewezen. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS

Voor kinderen tot 4 jaar, zwangere vrouwen, ouderen en mensen die om andere redenen nauwelijks zonlicht vangen, geldt altijd al het advies om vitamine D te slikken. 

Zo sloopt zeep het coronavirus van je handen

02:00
Waarom geen handgelletje op kan tegen het wassen van je handen met zeep.