Ga naar de inhoud
Nederland

Hudson's Bay wil 20 vestigingen openen in Nederland

Beeld © EPA

De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay gaat fors uitbreiden in Europa. In de komende twee jaar wil het in Nederland twintig vestigingen openen. Daarmee creëert het naar eigen zeggen 2.500 banen in de winkels en nog eens 2.500 banen door bouwactiviteiten.

Dat meldt de keten in een persbericht. Het plan is om de warenhuizen op hoogwaardige locaties in de Nederlandse binnensteden te openen. De eerste vestigingen van Hudson's Bay en de discountketen Saks OFF 5TH gaan open in de zomer van 2017. De investeringen van naar verwachting 300 miljoen euro, die nodig zijn om de panden te verbouwen, worden gedragen door de verhuurders.

Speculatie

Al het hele jaar wordt er flink gespeculeerd over de plannen van Hudson's Bay. In februari gingen er geruchten rond dat het bedrijf zestig warenhuizen wilde openen in Nederland, al was het ook toen niet duidelijk om welke panden het ging.

Een bron meldde toen aan RTL Z dat Hudson’s Bay interesse had in zo’n vijftien tot twintig panden van de V&D. Tegen de NOS vertelden andere bronnen weer dat het Canadese bedrijf de huur van 35 tot 62 panden over wilde nemen.

België en Duitsland

Hudson's Bay draaide in 2015 een omzet van 11,1 miljard Canadese dollar. Voor dit jaar is de omzetverwachting flink verlaagd. De keten kocht vorig jaar zestien Inno-winkels in België en 137 warenhuizen van Galeria Kaufhof in Duitsland.