'Geen garanties'

Eurovisiesongfestival gaat dit jaar niet door om coronavirus: 'We zijn enorm teleurgesteld'

18 maart 2020 14:20 Aangepast: 18 maart 2020 15:55
Beeld © ANP

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Dat heeft de organisatie zojuist bevestigd.

Het Eurovisiesongfestival zou dit jaar op 12, 14 en 16 mei in Rotterdam Ahoy plaatsvinden.

Buitengewone tijden

"Ons hart is gebroken", laat de organisatie in een verklaring weten. "In deze buitengewone tijden zijn garanties niet te geven." 

Maar het is volgens de organisatie, de betrokken omroepen en de gemeente Rotterdam 'het meest logische scenario als het 65ste Eurovisiesongfestival op een ander moment alsnog in Nederland plaatsvindt'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeangu Macrooy reageert verdrietig op uitstel songfestival

Begrip en geduld

"Wat ons betreft is én blijft Rotterdam de gaststad voor het eerstvolgende Songfestival en we zijn enorm trots dat Rotterdam bereid is deze rol ook in 2021 op zich te nemen." 

"De komende periode zullen wij gebruiken om met elkaar in kaart te brengen hoe we dit samen voor elkaar kunnen krijgen."

De organisatie vraagt het publiek om geduld en begrip te hebben. De mensen die een ticket hebben gekocht, krijgen zo snel mogelijk bericht van de organisatie. 

Al eerder twijfels

Er waren al eerder twijfels of het evenement door zou gaan vanwege het coronavirus. "De effecten van de maatregelen die zondag zijn aangekondigd op de ESF-productie zijn we nu hard aan het inventariseren", zei Sietse Bakker, hoofd producent van het songfestival, gisteren tegen RTL Boulevard.

Toen gaf de organisatie nog aan 'maximaal gebruik te maken van de tijd die we nog hebben'.

Niet het eerste grote evenement

Eerder werd al bekend dat het EK van dit jaar is verplaatst naar 2021. De UEFA besloot dat gisteren in overleg met 55 voetballanden. Het is niet haalbaar om het evenement te organiseren, nu veel Europese landen maatregelen hebben genomen tegen het coronavirus waardoor de competities stilliggen en reizen vrijwel onmogelijk is. 

Ook de wielerwedstrijd Amstel Gold Race is afgelast. De Formule 1 in Zandvoort gaat vooralsnog wel door, al wordt daar achter de schermen nog flink over vergaderd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'EK verplaatst naar 2021, UEFA vraagt clubs 300 miljoen compensatie'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore