Nederland

Hier gaan onze ministers naartoe op vakantie

07 juli 2016 18:29 Aangepast: 31 juli 2017 00:00
Beeld © ANP

Morgen is de laatste werkdag voor de meeste ministers, voordat hun vakantie begint. Bijna allemaal vertrekken ze naar het buitenland.

Het verst gaan ministers Jeanine Hennis van Defensie (Tanzania), Edith Schippers van Volksgezondheid (Japan) en Jet Bussemaker van Onderwijs (Thailand). De andere ministers blijven grotendeels in Europa: Henk Kamp gaat naar Duitsland en Oostenrijk, Stef Blok naar Friesland en Hamburg, Lilianne Ploumen naar Portugal en Melanie Schultz van Haegen naar Italië. 

Minister van Financiën Dijsselbloem heeft het brexit-nieuws goed gevolgd en heeft besloten om naar Engeland te gaan, waar hij kan profiteren van de lage koers van het pond. Ook minister van Justitie Van der Steur doet dat, al brengt hij een deel van zijn wittebroodsweken - hij is net getrouwd - door in Frankrijk.

Bestemming Rutte onbekend

Bert Koenders van Buitenlandse Zaken laat weten nog geen besluit te hebben genomen. Hij moet nog naar een conferentie in Uruguay en een bijeenkomst in Washington. Als hij daarmee klaar is, zou hij wel naar Italië of Griekenland willen gaan. Premier Rutte en Lodewijk Asscher maken niet bekend waar ze heen gaan.

Morgen is de laatste ministerraad; een enkele minister zal nog in de Eerste Kamer verschijnen op dinsdag, maar daarna is het rustig in Den Haag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore