Nederland houdt hoop

Nederland betuigt massaal steun aan zorgpersoneel: 'Jullie zijn onze trots!'

16 maart 2020 11:23
Beeld © OLVG-medewerker

Via tastbare spandoeken of via digitale berichten op sociale media: vanuit heel Nederland komen steunbetuigingen voor zorgpersoneel. 'Zorgpersoneel bedankt!!', stond vanochtend op een spandoek tegenover het OLVG in Amsterdam.

In Nederland zijn inmiddels 20 mensen aan het coronavirus overleden. 1135 mensen zijn positief getest op het coronavirus. Daarmee wordt er een groot beroep gedaan op zorgpersoneel in het land.

En voor die inzet bestaat grote waardering. Zo kreeg het personeel van het Amphia Ziekenhuis in Breda een spandoek van NAC-supporters met de tekst: 'Hier werken de helden van Breda'.

Ook NEC-supporters betuigden hun steun met een spandoek. "Petje af voor al het zorgpersoneel. Bedankt voor jullie inzet! Nijmegen staat achter jullie" staat geschreven. En ADO Den Haag stuurde een bericht de wereld in waarin staat: 'Zorgpersoneel bedankt! Jullie zijn #OnzeTrots!'

Ook het Gelders Archief twitterde diepe bewondering te hebben voor het harde werk van zorgpersoneel in de coronacrisis. En Wim Somers deelde vanmorgen een bericht waarin hij schrijft: "#zorgpersoneel bedankt. Het cruciale beroep in de samenleving. Wat zouden we zonder jullie. Applaus." Emma doet zelfs een oproep: 'Bedank het zorgpersoneel in je omgeving.'

Al die steunbetuigingen blijven gelukkig niet onopgemerkt. Zo schrijft het Amphia Ziekenhuis in een bericht op Twitter. "We zien online veel hartverwarmende complimenten en steun, voor Amphia personeel en voor zorgpersoneel in het algemeen. We delen deze online berichten in onze offline gang! Help jij de gang te vullen? Deel je bericht met #alleheldenindezorg en steek ze een hart onder de riem!"

En Wilma Stokx schrijft werd na een drukke IC dagdienst verrast met een bos bloemen, schrijft ze op Twitter. 'Gewoon van de buren en vanmiddag een lief kaartje en bonbons van schoonfamilie #alleheldenindezorg'."

Miniatuurvoorbeeld
Volg het laatste nieuws via ons liveblog:

Steeds meer landen 'op slot', Nieuw-Zeeland presenteert economisch reddingsplan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore