Ga naar de inhoud
Nederland

Ruzie bij Neckermann.com, winkelbedrijf zet directeur op straat

Beeld © Foto: ANP

De man die onder de naam Neckermann.com een nieuwe winkelketen en webshop in de Benelux moest opzetten, is op straat gezet. Dat bevestigt ex-directeur Bas Pieper tegen RTL Z. Het is onduidelijk of zijn vertrek gevolgen heeft voor de ambitieuze plannen van Neckermann.com.

In januari maakte investeringsbedrijf Readen bekend haar bestaande webwinkel om te dopen in Neckermann.com, en daarnaast zeventien winkels te openen. Binnen een paar jaar wil de onderneming tientallen winkels in de Benelux bezitten. Readen is in handen van Ronald en Joop Steenbergen, zoons van de oprichter van Kwantum Hallen.

Het bedrijf voegde de daad bij het woord, door meteen acht Nederlandse winkels van Kijkshop en vijf Belgische winkels van Depotplus over te nemen. Ook nam het een meerderheidsbelang in webwinkel Neckermann.com van investeringsmaatschappij Axivate. Om het ambitieuze plan uit te voeren, had het bedrijf directeur Bas Pieper aangetrokken.

In aanvaring
Nu blijkt dat de broers Steenbergen in maart met directeur Pieper in aanvaring zijn gekomen, en de laatste als gevolg daarvan is weggestuurd. Volgens Pieper moest hij weg omdat hij kritiek uitte op het beleid. Op de aard van de kritiek en het daaropvolgend conflict wil hij niet ingaan. "Samen met de 60 mensen die zijn overgekomen van Kijkshop hebben we in het eerste kwartaal iets moois neergezet. Ik ben helaas niet op een nette manier buiten de deur gezet." 

Readen en Neckermann.com kunnen vanmiddag niet aangeven waarom de topman moest vertrekken. Ook kan het bedrijf niet zeggen of met Piepers vertrek ook de ambitieuze plannen rond de winkelketen ter discussie staan.

Voor de rechter
Binnenkort staan de partijen voor de rechter. Pieper benadrukt dat het bedrijf hem nooit officieel heeft ontslagen.