Ga naar de inhoud
Coronacrisis

Politie overweegt te stoppen met alcoholcontroles tijdens coronacrisis

De politie denkt erover na tijdelijk te stoppen met alcoholcontroles vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat staat in interne stukken van de politie die RTL Nieuws heeft ingezien. De politie wil lichamelijke contacten verminderen om zo verspreiding van het virus tegen te gaan.

"Specifieke politietaken met contact (zoals alcoholcontroles) worden landelijk afgestemd over het al dan niet door laten gaan. Dit vanwege verminderen lichamelijke contactmomenten (sociale veilige afstand)”, staat er in de stukken. 

Voor
Liveblog
Voor het eerst meer besmettingen in andere landen dan in China

Oplossing voor demonstraties

Ook wijst de politie in de interne communicatie erop dat demonstraties officieel geen evenementen zijn en dus niet onder het verbod van bijeenkomsten van meer dan 100 personen vallen. Om hier een oplossing voor te vinden wil de politie graag in overleg met de burgemeesters.

De continuïteit van het politiewerk is door de uitbraak nog niet in gevaar. Wel begint het te knellen in de meldkamer van de politie in Brabant. Daar dreigt een personeelstekort.

Feestjes België door sluiting kroegen: 'Exact wat niet mocht gebeuren'

01:46
Door het coronavirus in België gingen de afgelopen nacht kroegen voor lange tijd op slot. Het leidde tot zogenoemde 'lockdown'-feestjes. Jongeren vierden hun laatste feestjes op straat. Een viroloog spreekt er schande van.