Noodverordening

Maximaal drie maanden cel voor organiseren evenementen in Brabant

13 maart 2020 18:51 Aangepast: 13 maart 2020 19:22

Organisatoren van evenementen of bijeenkomsten in Noord-Brabant waar meer dan honderd mensen aanwezig zijn, kunnen drie maanden de cel in. In een speciale noodverordening zijn deze bijeenkomsten nu strafbaar gesteld.

De drie Brabantse veiligheidsregio's die deze verordening gezamenlijk afkondigden, zeggen te zien dat veel organisatoren en bezoekers zelf al gehoor geven aan de oproep van het kabinet en bijeenkomsten verzetten of afgelasten. 

Consequenties

Gisteren kondigde het kabinet al aan dat in heel Nederland bijeenkomsten met meer dan honderd mensen dienden te worden afgelast om zo te proberen de coronacrisis in te dammen. 

In de Brabantse noodverordening wordt nu geregeld wat - in Brabant in ieder geval - de consequenties zijn voor wie zich er niet aan houdt: een celstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel middelbare scholen gaan toch dicht

Andere provincies

Of in andere provincies ook dezelfde strafmaten gaan gelden, is nog niet duidelijk

Niet de aanwezigen, maar de organisatoren worden aansprakelijk gehouden. Het doet daarbij niet ter zake of het een openbaar of besloten evenement of dat het binnen of in de open lucht plaatsvindt.    

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore