Buitensporig geweld

Geen extra onderzoek naar aanhouding Taghi

13 maart 2020 18:13 Aangepast: 14 maart 2020 17:19
Zo ziet Ridouan Taghi er op dit moment uit. Beeld © Nieuwsuur

De rechtbank ziet geen reden om extra onderzoek te laten doen naar hoe de aanhouding van Ridouan Taghi is verlopen. Volgens de advocaat van Taghi was de aanhouding onrechtmatig en zou er bovendien buitensporig geweld bij zijn gebruikt.

Advocaat Inez Weski baseert zich daarbij onder meer op eigen onderzoek, maar de rechtbank vindt dat ze dat onderzoek dan ook moet overleggen. Daarom worden haar verzoeken om nadere informatie en stukken op dit moment door de rechtbank afgewezen.

Meestgezocht

De 42-jarige Taghi, tot 16 december de meeste gezochte verdachte van Nederland, zegt bij zijn arrestatie in Dubai mishandeld te zijn. Daardoor zou hij aanzienlijke verwondingen in zijn gezicht hebben opgelopen.

Taghi zo snel naar gevangenis Vught 'voelt als een ontvoering'

Al snel na de aanhouding had advocaat Weski haar twijfels over hoe het allemaal was verlopen.

Taghi wordt door justitie beschouwd als de leider van de mocro-maffia, een enorme criminele organisatie, die verantwoordelijk is voor verschillende liquidaties. Zijn vermeende rechterhand was daarbij Saïd R., die begin vorige maand in Colombia werd opgepakt.

Taghi zit vast in de extra beveiligde gevangenis in Vught, R. zit vast in Colombia en moet nog worden uitgeleverd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat: 'Taghi zwaar mishandeld bij aanhouding, gezicht bijna onherkenbaar'

Zeer streng beveiligd

Het proces tegen Taghi en zijn medeverdachten is omgeven met zeer strenge veiligheidsmaatregelen. Deze werden nog eens fors opgeschroefd na de moord op Derk Wiersum, een van de advocaten van de kroongetuige die getuigt tegen Taghi.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore