Vroege meivakantie

Veel middelbare scholen gaan toch dicht

13 maart 2020 16:43 Aangepast: 13 maart 2020 16:48
archieffoto Beeld © ANP

Een nog onduidelijk aantal middelbare scholen gaat dicht. Dat laat de VO-raad, een koepelorganisatie van het voortgezet onderwijs, weten. Om hoeveel scholen het gaat is niet bekend, maar het gaat volgens de organisatie om een minderheid van de scholen.

Sommige scholen bieden wel digitale lessen aan, het  Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam  haalt de meivakantie naar voren en laat die morgen ingaan, andere scholen zijn gewoon dicht.

Slob: 'Nu niet nodig'

Eerder vandaag had minister Arie Slob van Onderwijs nog benadrukt dat het vooralsnog niet nodig is dat middelbare scholen sluiten. "Volgens onze laatste ontwikkelingen en adviezen is sluiting van scholen nu niet nodig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nauwelijks ziek, wel besmettelijk: dit doet corona bij kinderen

Middelbare scholen mogen wel zelf kiezen of ze sluiten in verband met de veiligheid. Het sluiten van instellingen voor voortgezet onderwijs levert ook weinig problemen op voor het thuisfront. Ouders hoeven voor de 12-plussers immers niet of nauwelijks opvang te regelen.

Kinderen opvangen

Een van de redenen waarom het kabinet gisteren niet wilde besluiten tot sluiting van alle scholen, is dat er dan ook veel mensen in de zorg thuis moeten blijven van hun werk om hun kinderen op te vangen.

Basis- en middelbare scholen blijven open: verstandig of niet?

Petra van Haren van de Algemene Vereniging voor Schoolleiders zat gisteravond bij Jinek over het besluit om scholen vooralsnog niet te sluiten.

Op scholen die gewoon open zijn, is het verzuim vaak wel hoog. Duizenden leerlingen blijven thuis omdat ze klachten hebben, of puur uit voorzorg. Zo laat de Brabantse vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) weten dat op de aangesloten scholen 23,5 procent van de leerlingen en 16 procent van de medewerkers thuiszit.

In totaal zitten op de bij OMO aangesloten scholen meer dan 62.000 leerlingen 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore