Lege schappen

Aanzienlijk drukker in supermarkt: 'Karren vol blikken en aardappels'

13 maart 2020 13:24 Aangepast: 13 maart 2020 13:26
Drukte in de supermarkt Beeld © ANP

De schappen met wc- en keukenpapier, aardappels en blikgroenten ogen leeg in de supermarkt. Nederlanders gaan massaal naar de winkel - alsof het kerst is - om eten in te slaan. Ook als ze hiervoor een enorme drukte moeten trotseren.

"Sinds de persconferentie van gisteren is het aanzienlijk drukker in de winkel", ziet een medewerker van de Albert Heijn in Stadskanaal. "Als ik even achter me kijk, zie ik mensen met boodschappenkarren vol met aardappels, toiletpapier en blikproducten in de rij staan. Zo te zien neemt iedereen een beetje extra mee." 

Bezoeker

Een bezoeker die net de winkel uitkomt zegt inderdaad dat het 'smoor- en smoordruk is'. "De hamsterweken krijgen een totaal nieuwe betekenis."

Ook op sociale media reageren veel Nederlanders dat het druk is in de winkels. Er worden foto's gedeeld van lege schappen.

Waar het om deze tijd vaak rustig is in de Boons Supermarkt in Utrecht, heeft de hoofdcassière het nu hartstikke druk. "Ik draai zelf ook mee achter de kassa en zie veel blikproducten voorbij komen."

Levering

Ze weet dat er morgen weer een nieuwe levering komt: "Er is rekening gehouden met producten die mensen graag willen hebben."

Ook Jumbo bevestigt dat er een verhoogde vraag is naar houdbare voedingsproducten en zeep en schoonmaakmiddelen een verhoogde vraag. Een woordvoerder van Jumbo zegt dat klanten niet ongerust hoeven te zijn. "We bereiden ons voor om eventuele problemen het hoofd te bieden." 

Coronahamsteren: 'Die vrouw had voor 250 euro aan pasta en houdbare melk'

Na de laatste corona-berichtgeving stromen de supermarkten vol.

Volgens haar komt het 'her en der' voor dat er sprake is van lege schappen. "Maar het productvervoer gaat gewoon door zoals normaal. Alle leveringen vinden plaats", voegt ze toe. 

Houdbaar

Jumbo ziet al een tijdje dat er meer vraag is naar zeep en schoonmaakmiddelen. "We hebben daarvoor dan ook een quotum van twee stuks per klant ingesteld", aldus de woordvoerder. "Verder zien we een hogere vraag naar houdbare producten. Vooral pasta, soep en groenteconserven."

Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) zegt dat er voldoende voorraad is van houdbare artikelen. De supermarkten zetten alle zeilen bij. CBL: "In de distributiecentra en in de ruim 4000 supermarkten wordt hard gewerkt zodat de schappen gevuld blijven."

Supermarkten in onder andere Harderwijk en Castricum hebben het net als de distributiecentra enorm druk. "Sorry, met deze drukte kan ik hier niet op reageren", zeggen medewerkers.

Het CBL verwacht dat de piekdrukte de komende dagen weer afneemt en dat supermarkten snel weer hun normale voorraden hebben. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zijn we toch stiekem aan het hamsteren? Ach welnee, zeggen de supermarkten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van