Eis was 24 maanden

Voor ontucht veroordeelde atletiekcoach Jerry M. (59) hoeft de cel niet meer in

05 maart 2020 15:12
Beeld © Kees Nouws fotografie

Atletiektrainer Jerry M. (59) uit Rotterdam is veroordeeld tot een celstraf van achttien dagen vanwege seksuele handelingen bij drie minderjarige pupillen. Maar omdat hij die periode al in voorarrest zat, hoeft hij de cel niet opnieuw in.

Daarnaast legde de rechtbank in Dordrecht M. een voorwaardelijke celstraf van 162 dagen op en een taakstraf van 180 uur. Ook moet M. zich laten behandelen. 

Strafeis

Tegen atletiektrainer Jerry M. (59) was een celstraf van 24 maanden geëist, waarvan 8 voorwaardelijk. Naast de celstraf, heeft het OM ook een contactverbod met de slachtoffers en een beroepsverbod geëist. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Celstraf geëist tegen atletiektrainer, slachtoffer 'durfde geen nee te zeggen'

Volgens de rechtbank heeft M. misbruik gemaakt van zijn positie en aanzien binnen de atletiekwereld en van het overwicht dat voortvloeide uit het leeftijdsverschil. M. mag drie jaar lang geen minderjarigen meer coachen.

Schuldig

De rechtbank vond het bewezen dat Jerry M. zich schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag. Zo masseerde hij de borsten van een meisje terwijl hij bovenop haar zat en drukte hij zijn kruis tegen het achterwerk van twee meisjes terwijl ze een start aan het oefenen waren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jessica werd misbruikt door atletiektrainer Jerry M.: 'Ik wilde het vergeten'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore