Uitslag test bekend

Ook partner en kind Amsterdamse coronapatiënt hebben virus

29 februari 2020 12:50 Aangepast: 29 februari 2020 14:55
Minister Bruno Bruins bevestigde dat het contactonderzoek in Amsterdam is afgerond. Beeld © ANP

Naast de vrouw uit Amsterdam bij wie het coronavirus is vastgesteld, blijken ook haar partner en jongste kind besmet. Dat is gebleken uit een test die bij hen is gedaan.

Het RIVM maakte de resultaten van die test zojuist bekend. De twee andere kinderen uit het gezin zijn niet besmet.

De uitslag komt een dag nadat de partner en de kinderen waren getest. Gisteren werd bekend dat de besmette Amsterdamse in Diemen in thuisisolatie zit. Haar partner en jongste kind verblijven ook in thuisisolatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zevende besmetting met corona: vrouw in Delft in thuisisolatie

De GGD heeft het contactonderzoek in Amsterdam rond de vrouw vandaag afgerond. Dat bevestigt minister Bruno Bruins aan RTL Nieuws.

"We verwachten de landelijke uitslag van 29 tests in de loop van de middag", aldus de minister. Er zouden gisteravond in totaal zo'n 60 tests zijn afgenomen.

Lombardije

Beide ouders waren volgens de minister in Lombardije (Noord-Italië) geweest, en kregen daarna klachten. Twee van haar drie kinderen vertoonden daarna ook milde klachten. 

Het gezin verblijft in Diemen, omdat het huis in Amsterdam wordt verbouwd. De vrouw werkt in het ziekenhuis AMC in Amsterdam-Zuidoost. De kans dat ze daar mensen heeft besmet, is klein. 

Nieuw contactonderzoek

Voor de twee nieuwe patiënten - de derde en vierde in Nederland - zullen nieuwe contactonderzoeken volgen om vast te stellen wie zij zouden hebben kunnen besmet. In de video hieronder zie je hoe de GGD zo'n onderzoek uitvoert:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grootste dagelijkse stijging coronagevallen Zuid-Korea: van 594 naar 2931

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore