Coronavirus in Nederland

Burgemeester Tilburg: 'Zeer moeilijke tijden voor familie besmette man'

28 februari 2020 12:53 Aangepast: 28 februari 2020 13:58
Burgemeester Theo Weterings tijdens de persconferentie in Tilburg. Beeld © ANP

Het gaat goed met de 56-jarige man uit Loon op Zand die is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Tilburgse burgemeester Theo Weterings vanmiddag laten weten tijdens een persconferentie in Tilburg.

Theo Weterings gaf aan dat de man die besmet is met het virus mogelijk binnenkort alweer naar huis mag. De man werd woensdagavond opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, een dag later werd vastgesteld dat hij besmet is.

De man had daarvoor carnaval gevierd, liet de burgemeester weten. Dit heeft hij echter niet gedaan toen hij ziek was. Weterings: "De patiënt was in de dagen dat hij carnaval vierde niet besmettelijk."

Geen zorgen

De mensen die carnaval hebben gevierd in Loon op Zand en Tilburg hoeven zich daarom geen zorgen te maken dat ze door de man besmet zijn geraakt.

Miniatuurvoorbeeld
Volg het liveblog:

Kinderdagverblijf Amsterdam twee weken dicht door coronabesmetting

Arienne Rietveld van de GGD Hart voor Brabant laat tijdens de persconferentie weten dat er 'enkele tientallen mensen' onderzocht worden die contact hebben gehad met de man toen hij wel ziekteverschijnselen had. Of zij al een test hebben ondergaan, kan Rietveld niet zeggen.

Man heeft goed gehandeld

Burgemeester Theo Weterings benadrukt dat de besmette man 'erg goed heeft gehandeld'. "Bij ziekteverschijnselen die mogelijk duiden op het coronavirus heeft hij contact opgenomen met de huisarts. Hij is vervolgens onderzocht en opgenomen in het ziekenhuis."

Voor de familie van de man zijn dit 'zeer moeilijke tijden', zegt de burgemeester. "Ze moeten de rust krijgen om dit te kunnen verwerken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

In Loon op Zand praten ze nergens anders over, maar al die aandacht is echt niet nodig

In Loon op Zand maken de meeste inwoners zich geen grote zorgen om het virus. Ze kennen de besmette man bijna allemaal, maar echt geschrokken zijn veel inwoners van het dorp niet. "We moeten gewoon verder", zegt één van de inwoners deze morgen.

Ook patiënt in Diemen

Aan het einde van de ochtend werd ook duidelijk dat een tweede persoon in Nederland besmet is met het coronavirus. Het gaat om een vrouw uit Amsterdam die in Diemen in quarantaine zit. Ook zij heeft het virus hoogstwaarschijnlijk opgelopen in de Italiaanse regio Lombardije.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore