Twee doden

Auto fatale crash op A12 bij Zevenaar inderdaad betrokken bij plofkraak

28 februari 2020 11:28 Aangepast: 28 februari 2020 13:34
Het wrak van de auto. Beeld © Persbureau Heitink

De twee mannen die vanochtend bij een ernstig ongeval op de A12 bij Zevenaar om het leven zijn gekomen, hebben volgens de Duitse politie afgelopen nacht een plofkraak gepleegd in Emmerich. Een derde persoon is nog steeds voortvluchtig. Waarschijnlijk is die bij het ongeluk zwaargewond geraakt.

De Duitse politie vermoedde al dat de inzittenden betrokken zouden zijn bij de plofkraak. Nu blijkt ook uit bewakingsbeelden dat de auto van de crash, hetzelfde kenteken heeft als de auto bij de plofkraak. Het gaat om een Audi A3. 

Plofkraak mislukt

Na de mislukte plofkraak reden de verdachten terug naar Nederland. Over de grens bij Zevenaar raakten ze een vrachtwagen en belandde de auto in de greppel. Agenten waren toevallig ter plaatse en zagen het ongeluk gebeuren. Ze probeerden nog eerste hulp te verlenen, maar dat mocht niet baten. 

Wat de crash veroorzaakte, is nog niet bekend. Duitse politie zegt dat er geen sprake was van een achtervolging. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee doden bij ongeluk op A12, mogelijk verband met plofkraak

Eén inzittende overleefde en kon ontkomen. De politie is nog steeds naar hem op zoek naar hem. Een zoektocht met helikopter en speurhonden leverde vooralsnog niks op.

Gewond

Volgens de politie is de gevluchte man vermoedelijk gewond geraakt. Mensen die hem zien, wordt geadviseerd de man niet zelf te benaderen maar 112 te bellen. Het gaat om een man met halflang haar van ongeveer 1,80 meter, met een donkere jas met witte streep. 

Volgens de Duitse politie lag in de gecrashte auto ook kleding die op camerabeelden uit Emmerich is gezien. De snelweg was lange tijd volledig afgesloten. Inmiddels is er weer een rijbaan open. Er wordt nog wel onderzoek gedaan. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore