Ga naar de inhoud
Nationale Week Zonder Vlees

KFC gaat volledig vegetarisch (voor een week)

Beeld © iStock

Een historisch moment voor de Kentucky Fried Chicken. Een restaurant in Rotterdam zal tijdens de Nationale Week Zonder Vlees alleen maar vegetarische opties aanbieden.

Van 9 tot en met 15 maart zullen alle kipgerechten bij KFC aan het Binnenwegplein in Rotterdam worden vervangen voor een vegetarische variant. Aanleiding is de Nationale Week Zonder Vlees. In die week is bij diverse bedrijven in Nederland even geen vlees te krijgen of wordt er naast vlees een alternatief aangeboden.

'Elke
Lees ook:
'Elke dag vlees eten niet van deze tijd', maar het laten staan, ho maar

De Nationale Week Zonder Vlees werd in 2018 voor het eerst gehouden en is sindsdien een jaarlijks terugkerende campagne. Het doel is om Nederland op een concrete manier bewust te maken van de positieve impact die minder vlees eten heeft op mens, dier en milieu. Zo zou je met een dag geen vlees eten 1476 liter water besparen en 1600 gram minder CO2 uitstoten.

40 kilo per jaar

Uit de meest recente cijfers van de Wageningen Universiteit blijkt dat de gemiddelde Nederlander per jaar zo'n 40 kilo vlees eet. Daarmee is de vleesconsumptie nog op hetzelfde niveau als in 2005.