Zitting van de baan

Robert Oey, partner burgemeester Halsema, accepteert taakstraf alsnog

25 februari 2020 16:37 Aangepast: 25 februari 2020 16:48
Filmmaker Robert Oey (archieffoto) Beeld © ANP

Filmmaker Robert Oey, de partner van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, verzet zich niet langer tegen de taakstraf van 40 uur die hem in december werd opgelegd voor verboden wapenbezit. Morgen zou hij voor de politierechter moeten komen, maar die zitting is nu van de baan.

De 53-jarige filmproducent had een gas/alarm-revolver met versperde loop in zijn bezit. Het hebben van zo’n wapen is verboden en Oey had er geen vergunning voor.

Langere bedenktijd

De taakstraf werd Oey in december opgelegd in een besloten zitting van het Openbaar Ministerie. Dat hij er alsnog mee akkoord gaat, is vanmiddag naar buiten gebracht door zijn advocaat Peter Plasman.

Plasman: "Ik heb hem geadviseerd formeel - en ongemotiveerd - verzet aan te tekenen tegen de aan hem opgelegde strafbeschikking om langer dan twee weken bedenktijd te hebben. Dat is gebeurd en cliënt heeft thans besloten om niet in verweer te gaan en de beschikking te accepteren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Robert Oey, partner burgemeester Halsema, verzet zich tegen taakstraf

Het wapenbezit kwam aan het licht nadat hun 15-jarige zoon vorig jaar zomer met het wapen was betrapt. In een interview zei Oey dat het wapen van hem was. Het betrof volgens hem een onklaar gemaakte revolver die werd gebruikt op filmsets.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore