Wit wegdek

Toch nog een beetje winter, morgen een gladde ochtendspits

25 februari 2020 10:41 Aangepast: 25 februari 2020 11:33
Op sommige plaatsen worden we morgen wakker met een wit uitzicht. Beeld © ANP

Na een nat carnaval en vier stormen, duikt de temperatuur naar beneden. Er gaan (eindelijk) winterse buien vallen. Dan hebben we het over hagel, regen en natte sneeuw die even blijft liggen.

Vandaag is er eerst een mix van wolken en zon, zegt Martijn Dorrestein van Buienradar. "De wind en de temperatuur nemen geleidelijk af gedurende de dag." Verspreid over het land kan een enkele bui vallen, soms gepaard met onweer en korrelhagel. "Dat is winterhagel", legt Dorrestein uit. Korrelhagel ontstaat wanneer regendruppels zich vermengen met sneeuwvlokken.

Vriespunt

Op veel plaatsen duikt de temperatuur naar beneden tot het vriespunt, waardoor er natte sneeuw kan vallen. "Op de Veluwe en in Zuid-Limburg worden we morgen wakker met een wit uitzicht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koninklijk Huis deelt heerlijke wintersportfoto uit het archief

Helaas is het van korte duur: zodra de zon opkomt, smelt het witte laagje weer weg. De ochtendspits heeft er nog wel last van, want het kan plaatselijk glad zijn. "Morgen blijft het nog bewolkt en het zal wemelen van de buien", zegt Dorrestein. 

Weekend

Het winterse weerbeeld houdt donderdag nog aan, maar de echte winter zet niet door. "We moeten het doen met de winterse nachten en stormende weekenden."

Vrijdag neemt de wind af en hebben we een tijdelijke adempauze van de harde wind. In het weekend gaat de temperatuur weer omhoog en trekt de wind aan tot windkracht 7. "Dat gaan we weer even voelen, maar storm wordt het niet."

Waar blijft de winter? Wij vragen het weerman Maurice.

Wanneer kunnen we schaatsen? Gaat het nog sneeuwen? En klopt het dat we nu al last van hooikoorts kunnen hebben? Kortom: waar blijft de winter?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore