'Racistisch motief'

Politie zoekt getuigen van coronalied-mishandeling

24 februari 2020 16:48 Aangepast: 24 februari 2020 16:55
Cindy werd na haar mishandeling wakker in deze hal Beeld © Eigen foto

De politie is een onderzoek begonnen naar de mishandeling van de Chinees-Nederlandse Cindy (24) uit Tilburg. Zij werd dit weekend in de lift tegen de grond geduwd toen ze een groep jongens vroeg te stoppen met het zingen van het zogeheten 'coronalied'. De groep trok ook een mes.

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Vooralsnog zijn er geen camerabeelden opgedoken van het voorval.

Toegezongen

Cindy vertelde zondag aan RTL Nieuws dat ze denkt dat de mishandeling een racistisch motief had. Toen ze haar lift instapte. werd ze door de groep toegezongen met het lied Voorkomen is beter dan genezen'. Dit lied van Radio 10 wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie, omdat het mogelijk discriminerend is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chinees-Nederlandse Cindy (24) mishandeld na opmerking over coronalied

Inmiddels heeft Cindy aangifte gedaan bij de politie. Aan de mishandeling hield ze een hersenschudding en een aantal snijwonden over. 

In gesprek met de daders

De studente riep de daders op zich bij de politie te melden, maar dat is nog niet gebeurd. "Ik wil graag het gesprek met ze aangaan. Dit is gewoon haat en ik snap niet waar het vandaan komt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore