Natte avondspits

Het gaat weer hozen vandaag, later deze week sneeuw in Limburg

24 februari 2020 09:30 Aangepast: 24 februari 2020 12:58
Beeld © ANP

Wie dacht dat het slechte weer na het kletsnatte carnavalsweekend voorbij was, komt bedrogen uit. Ook vandaag wordt het bar en boos, en vooral aan het eind van de middag komt de regen weer met bakken naar beneden.

Vanochtend valt het allemaal nog wel mee. Het is bewolkt en er valt wat lichte regen of motregen. In het oosten is het zelfs een tijdje droog. Maar in de loop van de middag gaat het harder regenen, en vooral de avondspits zal daarmee te maken krijgen. 

Stormachtig in kustprovincies

Want rond die tijd komt het met bakken naar beneden, zegt Martijn Dorrestein van Buienradar. En het is niet alleen nat, ook de wind gaat weer opspelen. Die wordt vanmiddag in het binnenland vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer gaat het nog harder waaien en in de kustprovincies wordt het zelfs stormachtig. Bovendien komen daar weer zware windstoten voor.

Eén lichtpuntje: de wind is in het zuiden in ieder geval niet zo hard dat de carnavalsoptochten niet door kunnen gaan, verwacht Dorrestein. Een aantal daarvan werd afgelopen weekend in Noord-Brabant en Limburg uitgesteld of zelfs geschrapt vanwege het noodweer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Maanden gewerkt aan je praalwagen, en dan wordt de carnavalsoptocht afgelast

Sneeuw in Limburg

De vooruitzichten voor morgen zijn iets gunstiger. De zon komt zo nu en dan door, en het is 's morgens op de meeste plaatsen droog. Maar 's middags kan weer een bui vallen, en ook de wind blijft krachtig.

De rest van de week blijft het wisselvallig. De temperatuur gaat omlaag en woensdag en donderdag kunnen er  overdag winterse buien met natte sneeuw of hagel vallen. En in Limburg kan er in de nacht van dinsdag op woensdag zelfs sneeuw vallen die, vanwege de lage temperatuur, een tijdje blijft liggen.

Vanaf vrijdag loopt de temperatuur weer wat op.

Waarom stormen namen en kleurcodes krijgen

Een zware storm kan voor veel gevaar en overlast zorgen. Het KNMI waarschuwt ons daarom met allerlei codes. Maar wat betekenen die precies? En waarom krijgen stormen een naam? Maurice Middendorp van Buienradar legt het uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore