Drama in huis

Jongen (16) doodgestoken in Alphen aan den Rijn, verdachte (18) gepakt

23 februari 2020 14:26 Aangepast: 23 februari 2020 16:43
Politie op de plaats delict in Alphen aan den Rijn. Beeld © ANP

Het dodelijk slachtoffer van de steekpartij afgelopen nacht in Alphen aan den Rijn, is een 16-jarige jongen uit Amsterdam. Drie andere mensen raakten gewond. Volgens de politie zijn drie van de vier slachtoffers familie van de verdachte.

Rond 01:00 uur vannacht vond de steekpartij plaats in een huis aan de Robijnstraat in Alphen aan den Rijn. Het 16-jarig slachtoffer was uit de woning gerend en werd gevonden in de omgeving. Agenten ter plaatse begonnen hem te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Drie andere mensen raakten gewond. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis: een 19-jarige jongen uit Amsterdam en een 53-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. Zij zijn buiten levensgevaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vuurwapens, explosieven en cocaïne: scholenkoepel slaat alarm over criminele leerlingen

In de buurt van de woning hield de politie een verdachte aan. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn.

Volgens diverse media zou de dader zijn eigen moeder hebben aangevallen. De politie wil dat niet bevestigen.

Familie

Een 17-jarige voorbijganger bij de woning raakte lichtgewond. Hij is aan zijn verwondingen behandeld bij de Huisarstenpost.

Op dit moment is nog onduidelijk waarom de verdachte de slachtoffers heeft neergestoken. Het eerste onderzoek wijst er volgens de politie op dat het plaatsvond in de 'familiaire sfeer'. Een aantal mensen wordt nog als getuige gehoord. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore