Code geel

Windstoten soms verraderlijk hard: tientallen schademeldingen

23 februari 2020 13:12 Aangepast: 23 februari 2020 17:22
In Sassenheim zijn de bakstenen van een huis naar beneden gekomen. Beeld © ANP

Op verschillende plekken in het land heeft de storm voor schade gezorgd. Bij de brandweer Zuid-Holland Zuid kwamen vanochtend al veertig meldingen van overlast binnen. Er zijn nog geen meldingen over gewonden.

In de Tulpenstraat in Sassenheim waaiden stenen van een zijgevel van een woning. Tientallen stenen zijn naar beneden gevallen. Op de Amerweg in Zwijndrecht was de brandweer druk in de weer met het opruimen van rond vliegend isolatiemateriaal. In Maassluis waaide een boom op de Westlandseweg om.

In Bodegraven kwam door de storm een zonnepaneel van het dak. Door de harde wind vielen in Dordrecht glasplaten van een flat.

 

In Zeeland zijn bij de hulpdiensten tientallen meldingen van stormschade binnengekomen. In Vlissingen waaiden dakplaten van een woning aan Boterbloemlaan. Op de A29 bij Willemstad waaide een caravan om.

Op de A12 kwam bij het Gelderse Bennekom een aantal bomen op de weg terecht, die zijn inmiddels weer weggehaald. Ook in Noord-Holland zijn meldingen van omgewaaide bomen.

Stormschade in Sassenheim. Stormschade in Sassenheim.

Het weerstation Vlissingen heeft een uur lang windkracht 9 gemeten. Daarmee is de vierde storm in amper twee weken tijd een feit.

Optochten geschrapt

Het onstuimige weer heeft voor carnavalsvierders vervelende gevolgen: tientallen optochten die vandaag zouden worden gehouden, zijn uit veiligheidsoverwegingen geschrapt.

Toch heeft deze storm geen naam gekregen. De reden daarvoor is dat er geen code oranje door het KNMI is afgegeven. Voor vandaag geldt de waarschuwing code geel.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Carnaval valt in het water: tientallen optochten geschrapt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore