Ga naar de inhoud
Ongepast

NS biedt excuses aan voor fout liedje in nachttrein

Beeld © ANP

De NS biedt excuses aan voor een fout voetballiedje dat treinpersoneel liet horen over de intercom van een nachttrein. In de trein zaten mensen die terugkwamen van het carnaval in Tilburg.

De tekst luidde: "Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!" 

Een reiziger meldde via Twitter aan de NS:

De Nederlandse Spoorwegen zegt in een reactie dat er sprake was van 'enthousiaste collega's' die de omroeptekst wilden aanpassen op de reizigers die op dat moment, tijdens carnaval, in de nachttrein vanuit Tilburg zaten.

Baudet
Lees ook:
Baudet weigert excuses aan NS-personeel: 'Nou, het is wél gebeurd'

"Wij begrijpen dat zij een pro-Ajax voetballiedje hebben laten horen. Laat helder zijn: we vinden dit volstrekt ongepast. Daar mag geen onduidelijkheid over bestaan. NS is een divers bedrijf, dat willen we ook uitstralen. Daar past zoiets niet bij, daar bieden we onze excuses voor aan", zegt een woordvoerster.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) noemt het optreden van de conducteurs 'pijnlijk en te dom voor woorden'. "Dit mogen we niet accepteren."