Later ingehaald

Carnavalsoptochten Tilburg en Heerlen ook afgelast, code geel vanwege windstoten

22 februari 2020 22:07 Aangepast: 22 februari 2020 22:09
Prins carnaval Luc II vandaag in Maastricht. Beeld © ANP

Nog meer slecht nieuws voor carnavalsvierders. Ook in Tilburg en Heerlen zijn de carnavalsoptochten van zondag geschrapt vanwege het slechte weer.

Eerder werden de optochten in Eindhoven, Weert en Sittard al afgelast. Ook de stoeten in onder meer Stompetoren, Broek op Langedijk, Noordwijkerhout en Culemborg zijn afgeblazen.

Verplaatst

Sommige carnavalsoptochten worden ingehaald. Die van Tilburg is verplaatst naar 22 maart en die van Sittard wordt op 8 maart alsnog gehouden. De optocht in Heerlen is verplaatst naar komende dinsdag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advies voor dagjesmensen van boven de rivieren: zo vier je carnaval

Organiserende verenigingen en gemeenten stellen dat de veiligheid van deelnemers en bezoekers niet kan worden gegarandeerd vanwege de harde wind. Carnavalsverenigingen noemen het besluit de tocht af te gelasten emotioneel maar noodzakelijk gezien het risico.

Windstoten

Het KNMI heeft voor zondag code geel afgegeven, met uitzondering van Friesland, Groningen en Drenthe. Vanaf zondagochtend is er kans op zware windstoten tot 90 kilometer per uur.

Zo hard waait het bij jou:

Het gaat zondag niet alleen flink waaien, ook de regen komt met bakken uit de lucht. Vooral onder de rivieren, in de carnavalsgebieden, wordt het een natte boel. "Er kan meer dan 20 millimeter vallen, dan heb je het echt over een flinke bak water", zei Buienradarweerman Thomas Vermeulen zaterdagochtend tegen RTL Nieuws.

Er is wel één goed bericht voor feestvierders: koud wordt het in ieder geval niet. "Het is zaterdag en zondag te zacht voor de tijd van het jaar. In het zuiden kan het 12 of 13 graden worden."

Netflix-series populair onder carnavalsvierders

Een masker van La Casa de Papel of het petje uit Peaky Blinders? Carnaval staat voor de deur en dat betekent drukte bij de feestwinkels.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore