Ga naar de inhoud
Nederland

Pakjes AliExpress mogelijk vertraagd door coronavirus

Medewerkers in een Chinees distributiecentrum. Beeld © EPA

Het wordt steeds moeilijker om poststukken van en naar China te sturen. De reden is eenvoudig: er gaan minder vliegtuigen heen en weer door het coronavirus. Daarom moeten mensen soms langer wachten op hun bestellingen van bijvoorbeeld AliExpress.

Dat bevestigt PostNL aan RTL Z. "Klachten is een groot woord", zegt een woordvoerder over de meldingen die binnenkomen. Maar ze erkent dat het aantal vragen over waar pakketjes blijven is toegenomen.

Vertragingen

PostNL verstuurt en ontvangt nog steeds post naar en uit China, en alles wordt gewoon bezorgd, benadrukt het bedrijf. Maar er kunnen wel vertragingen optreden als gevolg van het sterk afgenomen aantal vluchten heen en weer.

Door de angst voor het coronavirus vliegt KLM bijvoorbeeld helemaal niet meer naar China. Een aantal Chinese maatschappijen vliegt nog wel heen en weer vanaf Schiphol. Om post in China te krijgen koopt PostNL ruimte in bij vliegmaatschappijen.

Minder vluchten, minder ruimte

"Er zijn minder vluchten, dus er is minder ruimte. Maar vooralsnog lukt het ons om post te versturen", vertelt de woordvoerder. En dat is minder vanzelfsprekend dan je misschien zou denken, want bedrijven en consumenten in België en Duitsland hebben minder geluk: BPost en Deutsche Post verzenden namelijk even niet meer naar China.

25
Meer van RTL Z
25 bedrijven die door coronavirus in problemen komen krijgen financiële hulp