Rechterhand Taghi

Uitlevering in Colombia opgepakte Saïd R. gaat nog maanden duren

21 februari 2020 13:47 Aangepast: 21 februari 2020 14:07
Saïd R. Beeld © ANP

Het gaat waarschijnlijk nog maanden duren voor Saïd R., de rechterhand van Ridouan Taghi, in Nederland is. R. werd eerder deze maand opgepakt in Colombia.

Momenteel wordt het uitleveringsverzoek voorbereid, meldt het Openbaar Ministerie. Als dat verzoek aan Colombia is gedaan, hangt het van de autoriteiten daar af hoe snel het kan gaan.

Meewerken of niet

Ook belangrijk is of R. meewerkt aan zijn uitlevering. Als hij dat niet doet, kan het proces veel langer gaan duren. Het OM verwacht dat het maanden zal duren voordat de uitlevering rond is.

Video: politie Colombia bestormt appartement Saïd R.

De Colombiaanse politie heeft beelden vrijgegeven van de arrestatie van Saïd R. Hij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor een aantal liquidaties in Nederland.

Taghi rap overgebracht

De 47-jarige R. wordt gezien als de man naast onderwereldkopstuk Taghi - die nadrukkelijk met achternaam genoemd wil worden. Hij werd eind vorig jaar opgepakt in Dubai.

Na zijn arrestatie werd hij heel snel naar Nederland overgebracht. Dat kwam omdat Dubai hem als ongewenst vreemdeling het land had uitgezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Taghi weigert naar rechtbank te komen voor Marengo-proces

Liquidatieonderzoek Marengo

Taghi en R. worden verdacht van meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Ze zijn hoofdverdachten in het grootscheepse liquidatieonderzoek Marengo, dat in 2017 op gang kwam, nadat Nabil B. zich als kroongetuige bij justitie had gemeld. Na een ‘vergismoord’ in januari 2017 in Utrecht, waarvan een goede bekende van hem het slachtoffer werd, kreeg B. wroeging en liep hij over.

Volgende week en begin maart zijn nieuwe zittingen in dit megaproces gepland. Op 6 maart zal Taghi zich voor het eerst in de rechtbank moeten melden. Zijn advocaat heeft al laten weten dat hij daar waarschijnlijk niet bij zal zijn.

Wanneer R. voor het eerst in de rechtbank zal verschijnen, is nog niet duidelijk. Voor zover bekend heeft R. nog geen advocaat in Nederland. Eerder verleende de rechtbank verstek in zijn zaak, wat zoveel betekent als dat zijn strafzaak buiten zijn aanwezigheid is begonnen. Voor Taghi gold hetzelfde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Neef Ridouan Taghi opgepakt voor betrokkenheid moord advocaat Derk Wiersum

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore